Segítség az indításnál - de hogyan?

Amikor az akkura a hideg hat. Az áram áramlásból keletkezik, mondják a nyelvészek. Ugyanez érvényes az autóban is - de mit tegyünk ha az akkumulátor nem képes megfelelő áramot leadni? Főleg az alacsony hőmérsékletek okoznak problémát az akku számára, különösen a régiek és a nem karbantartottak esetében.

Segítség az indításkor - ez télen a leggyakrabban kért szolgáltatás. Hamarabb megy minden, ha saját indítókábelekkel rendelkezik, és egy megfelelő „donorral". Ahhoz, hogy mindkét autót indítani lehessen, az összes fogyasztót le kell kapcsolni - még a gyújtást is. A piros indítókábelt mindkét akku pozitív pólusához kötjük (lehetőleg mindkét akku azonos erősségű legyen), azután a fekete kábelt hozzákötjük a donor akku negatív pólusához. A szabad végét az indítandó autó motorházában egy fémes részhez kötjük - soha nem kötjük a lemerült akku negatív pólusához (robbanásveszély!). Először a donor autót indítjuk, utána pedig a másikat.

A kábelek lecsatolása előtt indítsunk el egy nagy erősségű fogyasztót, hogy az autó elektromos részei védve legyenek a hirtelen feszültségnövekedéstől. Utána a kábeleket fordított sorrendben távolítjuk el.

Az ilyen esetek elkerülése végett szükséges az akkumulátorok időbeni ellenőrzése, szükség esetén cseréje.

Ezt a vizsgálatot az AUTOMEISTER szervizekben szakszerűen, típustól függetlenül, a gyári előírásoknak megfelelően el tudják végezni Önnek!